7 tips voor een bohemian interieur

bohemian interieur

Een bohemian interieur, ook wel boho genoemd, is de perfecte manier om het reisgevoel in huis te halen. Kenmerkend voor deze stijl zijn de natuurlijke materialen, prints en een lichte basis. De stijl kent veel Aziatische en Marokkaanse invloeden. Een bohemian inrichting biedt veel mogelijkheden om te combineren en je interieur echt eigen te maken. In dit blog geven we je een aantal tips voor het creëren van een bohemian inrichting bij jou thuis.

[acf_image field=”afbeelding_1″]

1. Bohemian interieur? Gebruik de juiste kleuren

Kleur is een van de belangrijkste onderdelen van een bohemian interieur. Je kunt hier verschillende kanten mee op. Zo kun je kiezen voor een rustgevende inrichting met veel neutrale tinten, zoals wit, beige en lichtbruin. Voeg met accessoires wat kleuraccenten toe om het geheel af te maken. Of kies voor een warm en kleurrijk interieur. Je kunt meer kleur toevoegen door middel van woonaccessoires, zoals kussens, kleden en vazen. Wil je nog een stapje verder? Verf je muren in een gewaagd kleurtje. Typische bohemian kleuren zijn onder andere terracotta, turquoise, okergeel en donkergroen.

[acf_image field=”afbeelding_2″]

2. Kies voor natuurlijke materialen

Het gebruik van natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en riet, staat centraal in een bohemian interieur. Deze natuurlijke materialen kun je op verschillende wijzen terug laten komen en met elkaar combineren. Denk bijvoorbeeld aan houten tafels of kasten, maar ook aan rotan stoelen, spiegels of manden.

3. Je hebt nooit genoeg planten

Naast het gebruik van natuurlijke materialen, mogen planten niet ontbreken in een bohemian interieur. Zo haal je het gevoel van buiten nog meer naar binnen. Kies bijvoorbeeld voor een grote bananenplant in een mooie pot als eyecatcher in je woonkamer. Of zet een aantal kleinere planten in verschillende potjes op je vensterbank. Ook hangplanten zijn een leuke toevoeging aan je bohemian inrichting. Niet zo’n held in planten verzorgen? Kies dan voor neppers of voor droogbloemen in een mooie vaas.

[acf_image field=”afbeelding_3″]

4. Gebruik toffe prints

Het leuke aan een bohemian inrichting is dat je kunt combineren. Niet alleen met verschillende kleuren en materialen, maar ook met prints. Een mix van verschillende prints is namelijk typisch voor een bohemian interieur. Kies voor kussentjes, vloerkleden, manden, vazen of wanddecoratie met verschillende patronen. Je kunt het zo rustig of druk maken als je zelf wil. Door te kiezen voor neutrale kleuren kan een combinatie van verschillende prints toch een rustige uitstraling hebben.

5. Voeg zilver en goud toe aan je bohemian interieur

Enkele zilveren of gouden elementen zijn een klassieke toevoeging aan je bohemian interieur. Bijvoorbeeld een mooi beeldje of een vaas met gouden details. Dit staat mooi in combinatie met verschillende prints. 

6. Combineer oud met nieuw

Combineer nieuwe spullen met tweedehands spullen van bijvoorbeeld kringloopwinkels en rommelmarkten. Vintage spullen kunnen veel karakter en persoonlijkheid aan je woning toevoegen en passen perfect bij een bohemian inrichting.

[acf_image field=”afbeelding_4″]

7. Geef je bohemian interieur een persoonlijke touch

Je woning is een persoonlijke plek en dat gevoel wil je graag terug laten komen in je interieur. Een boho stijl is daar ideaal voor. Persoonlijke spullen passen hier namelijk perfect in. Stel bijvoorbeeld mooie souvenirs van een verre reis tentoon in een vitrinekast of op de salontafel. Zo haal je écht dat reisgevoel in huis. 

Bohemian meubels en accessoires van Liviza

Ben je bezig met het samenstellen van een bohemian interieur en op zoek naar mooie accessoires of meubels? Liviza heeft een ruim assortiment aan bohemian meubels en accessoires. Het grootste gedeelte van ons aanbod is handgemaakt en van natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan, zeegras en verschillende houtsoorten, zoals mangohout en acaciahout. Al onze producten worden vormgegeven door onze eigen productontwerpers en woonstylisten en hebben daardoor een uniek design. Zo weet je zeker dat je een unieke stijl in huis haalt. 

Lees ook

Wil je als eerste op de hoogte zijn van speciale aanbiedingen en trends?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting

Hulp of advies nodig?

Kom langs in onze showroom in Elst of neem contact op!

Chat met ons

Stel je vraag!

Route naar Showroom

Ga naar Google Maps

Liviza Store Elst
Dorpsstraat 91
6661 EJ Elst (GLD)

Bij Liviza Interieur Groep verbinden we innovatie met vakmanschap om toonaangevend te blijven in de interieursector. Als krachtig collectief zijn we gespecialiseerd in het volledig transformeren van ruimtes en inspirerend meubilair, voor zowel binnen als buiten. Onze merken karakteriseren zich door een unieke mix van design, comfort en functionaliteit en zijn afgestemd op de ambities en wensen van onze klanten. Met een onderscheidend aanbod weten we het verschil te maken in onder andere kantoren, horeca, overheidsgebouwen en (vakantie-)woningen.

We nodigen je uit voor een nadere kennismaking in ons nieuwe kantoor, dat met een fitnessruimte, een levende showroom, een grand café en een luxe dakterras een duidelijk statement maakt over wie we zijn en waarvoor we staan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, en nemen je mee in onze visie op interieur.

5% korting? Schrijf je in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en gebruik de kortingscode in de mail op je eerst volgende bestelling.