Boho tuindecoratie: tips voor een bohemian tuin

    Hoe creëer je een bohemian tuin?

    De ‘boho’ stijl is nog altijd een blijvertje, vooral in de tuin zie de stijl nog vaak terugkomen. Denk hierbij aan accessoires en tuinmeubelen gemaakt van hout, zeegras, bamboe en rotan. Dankzij de natuurlijke materialen in je tuin, creëer met boho tuindecoratie een heerlijke, relaxte sfeer.

    [acf_image field=”afbeelding_1″]

    Tijd dus om jouw eigen tuin of balkon die ‘boho vibe’ te geven. Hoe je dat het beste kan doen? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet.

    1. Opruimen

    Opruimen, misschien niet meteen het leukste klusje om te doen. Je kunt het beste beginnen met het harken van losse bladeren en takken, onkruid wieden, vegen van het terras en ander vuil uit de tuin halen. Met bijvoorbeeld een hogedrukspuit kun je groene aanlag op tegels en schuttingen goed schoonmaken. Daarna kun je aan de slag met het aankleden van je tuin of balkon met boho tuindecoratie.

    [acf_image field=”afbeelding_2″]

    2. Spiegels en andere wanddecoratie

    Mocht je een overkapping of schuur hebben, dan kun je ervoor kiezen om een wand of te bekleden met leuke ronde spiegels, opvallende wandhangers of bohemian manden voor aan je wand of shutting. Dit ziet er gezellig en sfeervol uit. Zeegras en rotan aan de muur is de perfecte finishing touch voor jouw boho stijl tuin. Bekijk hier onze favoriete boho wanddecoratie.

    [acf_image field=”afbeelding_3″]

    3. Lantaarns en windlichten

    In een boho Ibiza tuin is het heel leuk om lantaarns te gebruiken. Plaats ze op de grond, hang ze aan een houten balk  of zet ze verspreid door de tuin of op het balkon. Plaats er een kaarsje in en creëer een knus en romantisch sfeertje. Wanneer je ’s avonds lekker lang buiten wil blijven zitten zijn windlichten en lantaarns onmisbaar.

    4.Houten bankjes en krukjes

    Naast een grote houten eettafel waar je met z’n alle aan kan dineren, is het ook een origineel idee om op verschillende plekken in de tuin houten krukjes en bankjes neer te zetten. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar het is ook super handig. Als je al eens op Ibiza bent geweest, dan weet je dat het heerlijk zitten is op de terrassen van de strandtentjes. Creëer hetzelfde gevoel in jouw eigen tuin met houten bankjes en boho krukjes.

    [acf_image field=”afbeelding_4″]

    5. Sierkussens

    Sierkussens geven je interieur gezelligheid en maken de ruimte persoonlijk. Een bank zonder sierkussen ziet er minder gezellig en uitnodigend uit dan een bank mét sierkussens. Wil jij je tuinbank gezellig maken? Kies dan voor sierkussens gemaakt van raffia. Hoe meer kussens, hoe beter.

    6. Schalen en dienbladen

    Komen er mensen eten? En gaan jullie gezellig buiten in de tuin of op het balkon dineren? Dan is het wel zo leuk om die gezellige boho sfeer ook door te trekken naar de buitentafel voor een ultiem zomers gevoel. Serveer die lekkere tapas bijvoorbeeld op mooie borrelplanken en in robuuste schalen.

    Lees ook

    Wil je als eerste op de hoogte zijn van speciale aanbiedingen en trends?

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting

    Hulp of advies nodig?

    Kom langs in onze showroom in Elst of neem contact op!

    Chat met ons

    Stel je vraag!

    Route naar Showroom

    Ga naar Google Maps

    Liviza Store Elst
    Dorpsstraat 91
    6661 EJ Elst (GLD)

    Bij Liviza Interieur Groep verbinden we innovatie met vakmanschap om toonaangevend te blijven in de interieursector. Als krachtig collectief zijn we gespecialiseerd in het volledig transformeren van ruimtes en inspirerend meubilair, voor zowel binnen als buiten. Onze merken karakteriseren zich door een unieke mix van design, comfort en functionaliteit en zijn afgestemd op de ambities en wensen van onze klanten. Met een onderscheidend aanbod weten we het verschil te maken in onder andere kantoren, horeca, overheidsgebouwen en (vakantie-)woningen.

    We nodigen je uit voor een nadere kennismaking in ons nieuwe kantoor, dat met een fitnessruimte, een levende showroom, een grand café en een luxe dakterras een duidelijk statement maakt over wie we zijn en waarvoor we staan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, en nemen je mee in onze visie op interieur.

    5% korting? Schrijf je in

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief en gebruik de kortingscode in de mail op je eerst volgende bestelling.