De 6 leukste woontrends van 2023

Vaas Orga

Hoog tijd om de leukste woontrends van 2023 op een rijtje te zetten. De natuur speelt dit jaar een belangrijke rol. Buiten wordt steeds meer naar binnengehaald. Dit zien we terug in kleurgebruik, materiaal en vorm. Ga je verhuizen, je interieur volledig omgooien of ben je toe aan nieuwe woonaccessoires? 

Laat je inspireren door deze 6 trends van 2023: 

1. Kleurgebruik

Neutrale kleuren zijn al een tijdje populair op interieurgebied. Kleuren als beige, wit en bruin zullen we ook dit jaar terug blijven zien, maar daarnaast zullen we in 2023 veel natuurtinten terugzien. Je kunt hierbij denken aan aardetinten, zoals rood en oranje die een warme uitstraling geven aan je interieur, maar ook blauw en groen komen veel terug dit jaar.

[acf_image field=”afbeelding_1″]

2. Natuurlijke materialen

De natuur komt niet alleen terug in het kleurgebruik, maar ook op het gebied van materiaal. Een van de woontrends van 2023 is namelijk het gebruik van natuurlijke materialen. We gaan veel hout zien dit jaar. Denk hierbij niet alleen aan houten meubilair en accessoires, maar ook aan houten wandbekleding. Ook bamboe en rotan blijven we veel terugzien. Maak je interieur af met accessoires, zoals deze bamboe lantaarns of deze rotan spiegel

[acf_image field=”afbeelding_2″]

Naast natuurlijke materialen zien we dit jaar veel zachte, aaibare stoffen. Hierbij kun je denken aan fluweel, bouclé en teddystof. Deze stoffen geven je interieur een warme en zachte uitstraling. 

3. Ronde, organische vormen

Deze woontrend zagen we in 2022 al, maar blijft ook zeker terugkomen in 2023. Waar een aantal jaar geleden nog vooral werd gekozen voor rechthoekige of vierkante meubelstukken en accessoires, zien we nu steeds meer ronde, organische vormen. Deze vormen geven een zachte uitstraling aan je interieur, iets waar we door alle gebeurtenissen het afgelopen jaar ook meer behoefte aan hebben gekregen. Organische vormen kun je terug laten komen in je meubilair door bijvoorbeeld te kiezen voor een ronde, ovale of zelfs niervormige eettafel of een bank zonder hoeken. Wil je niet gelijk je complete meubilair omgooien? Kies dan voor accessoires met organische vormen, zoals vazen of beeldjes.

[acf_image field=”afbeelding_3″]

4. Planten

Als je een beetje groene vingers hebt kun je dit jaar je hart ophalen, want we gaan nóg meer planten zien. Zo halen we de natuur letterlijk naar binnen en verbeteren we ook nog eens de luchtcirculatie in huis. Trek de aandacht met een enorme bananenplant in een mooie pot of vul je vensterbanken, plankjes en andere hoekjes in huis met verschillende kleine plantjes.

5. 70’s en 90’s

Woontrends uit het verleden komen vaak terug. Zo ook dit jaar. Regelmatig zien we een knipoog naar de retrotrend uit de jaren 70, met ronde vormen, warme kleuren en vrolijke patroontjes. Met oog op andere woontrends van 2023 is het niet gek dat we de jaren 70 terug zien komen. Ook toen waren materialen zoals rotan, kurk en velvet populair en stond oranje tinten centraal. Ook zien we veel elementen uit de jaren 90 dit jaar, zoals neonkleuren, grafische prints en opvallende accessoires.

Tot slot, voor deze woontrend zijn er geen regels: alles wat je mooi vindt, mag!

[acf_image field=”afbeelding_4″]

6. De Japandi woonstijl

Een van de woontrends die dit jaar steeds meer terugkomt is de Japandi interieurstijl, een opkomende interieurtrend die Japanse en Scandinavische designs met elkaar combineert. In de Japandi stijl worden een aantal van bovenstaande woontrends gecombineerd. Er worden veel natuurlijke materialen gebruikt. Ook wordt er stilgestaan bij de vormgeving; strakke lijnen worden gecombineerd met natuurlijke, zachte elementen. Een balans tussen organische vormen, zachte stoffen, verschillende soorten hout en strakke lijnen. Dit alles draait om een minimalistische maar gezellige sfeer. Wil je deze woonstijl toepassen? Gebruik vooral natuurlijke materialen.

Tot slot, voor deze woontrend zijn er geen regels: alles wat je mooi vindt, mag!

De woontrends van 2023 van Liviza

Geïnspireerd door deze woontrends en zin gekregen om je inrichting een upgrade te geven? Liviza heeft een ruim assortiment meubels en accessoires van natuurlijke materialen, waaronder verschillende houtsoorten, bamboe en rotan. Al onze producten worden vormgegeven door onze eigen productontwerpers en woonstylisten en hebben daardoor een uniek design. 

Kijk eens rond op onze website of vind meer wooninspiratie op onze social kanalen: Instagrampinterest en youtube

Tot slot, voor deze woontrend zijn er geen regels: alles wat je mooi vindt, mag!

Lees ook

Wil je als eerste op de hoogte zijn van speciale aanbiedingen en trends?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting

Hulp of advies nodig?

Kom langs in onze showroom in Elst of neem contact op!

Chat met ons

Stel je vraag!

Route naar Showroom

Ga naar Google Maps

Liviza Store Elst
Dorpsstraat 91
6661 EJ Elst (GLD)

Bij Liviza Interieur Groep verbinden we innovatie met vakmanschap om toonaangevend te blijven in de interieursector. Als krachtig collectief zijn we gespecialiseerd in het volledig transformeren van ruimtes en inspirerend meubilair, voor zowel binnen als buiten. Onze merken karakteriseren zich door een unieke mix van design, comfort en functionaliteit en zijn afgestemd op de ambities en wensen van onze klanten. Met een onderscheidend aanbod weten we het verschil te maken in onder andere kantoren, horeca, overheidsgebouwen en (vakantie-)woningen.

We nodigen je uit voor een nadere kennismaking in ons nieuwe kantoor, dat met een fitnessruimte, een levende showroom, een grand café en een luxe dakterras een duidelijk statement maakt over wie we zijn en waarvoor we staan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, en nemen je mee in onze visie op interieur.

5% korting? Schrijf je in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en gebruik de kortingscode in de mail op je eerst volgende bestelling.