Tips voor het creëren van een zomers interieur, Haal de zomer in huis!

zomer-interieur(10)

Zon, bloemen, vrolijke kleuren en een fris interieur

1. Zomerse materialen

Waan je op vakantie met rotan, zeegras en waterhyacint in je interieur. Goede voorbeelden van zomerse materialen. Want zee en strand ademen natuurlijk zomer – en deze materialen passen er heel goed bij. Ook kies je zo meteen voor een bohemian look in huis!

[acf_image field=”afbeelding_1″]

Plaats rieten opbergmanden bij je zithoek, raffia sierkussens op de bank en een houten bankje in de hal. Succes gegarandeerd en meteen een zomerproof interieur! Waar je nog meer aan kunt denken bij zomerse materialen? Je kunt ook gaan voor rotan lampen, jute vloerkleden en gevlochten opbergmanden. 

2. Houten bankjes en krukjes

Hout is één van de meest gebruikte materiaalsoorten voor interieurs. Een toffe manier om hout te verwerken in je interieur is bijvoorbeeld met houten bankjes en of krukjes. Deze items zijn stijlvol en praktisch tegelijkertijd. Een krukje  is bijvoorbeeld ook goed te gebruiken als nachtkastje. Dit geeft meteen een speelsere sfeer aan de slaapkamer. Ook een houten bankje is erg leuk én handig. Zet het bankje in de hal met wat leuke accessoires erop.  

[acf_image field=”afbeelding_2″]

Tip van onze woonstyliste:
Als je een houten bankje wilt decoreren met accessoires, is het mooi om te werken met verschillende hoogtes. Wanneer je alleen maar kleine accessoires op het bankje zet, geeft dit weinig effect. Zorg voor een goede afwisseling tussen lage en kleine accessoires en grote en hoge accessoires.

3. Wisselen maar!

Ben jij uitgekeken op de kale muren in je woonkamer of slaapkamer? En wil je de ruimte een geheel nieuwe, frisse uitstraling geven? Als je je wanddecoratie verandert, heb je meteen een heel ander effect in huis. Het is handig om een paar haakjes in de muur te hebben op strategische punten. Zo hang je gemakkelijk iets anders op.

[acf_image field=”afbeelding_3″]

Door een muur meer er uit te laten springen kun je je interieur van nog meer sfeer voorzien. Voor een gaaf effect zou je de hele muur in de woonkamer kunnen volhangen met verschillende soorten wanddecoraties.

Tip van onze woonstylist: voor een speels diepte-effect op je muur combineer je platte met diepe wanddecoratie en kies je voor verschillende formaten en kleurencombinaties.

4. Bijzondere vazen met (droog)bloemen

In de winter staan binnen vaak de kaarsjes aan, vooral omdat het in de wintermaanden zo vroeg donker wordt.  In de zomer verhuizen de kaarsen ze vaak naar de opbergkast en komen de frisse zomerse vazen tevoorschijn. Groepeer ze bij elkaar en vul ze met een combinatie van droogbloemen. Of ga voor een hele grote vaas en zet er een aantal pampasgrassen in.

[acf_image field=”afbeelding_4″]

5. Een ander vloerkleed

Net als met sierkussens op de bank, gordijnen en beddengoed, wil je misschien ook wel wisselen van vloerkleed als het zomer wordt. Vloerkleden wisselen zorgt ervoor dat je steeds een ander sfeertje kunt creëren én je twee keer per jaar lekker kunt wisselen en dus langer met je vloerkleed doet. 

In de winter is een warm, compact hoogpolig vloerkleed een must-have. Maar in de zomer willen we juist wat frissers, een vloerkleed dat je doet denken aan het strand. Zoals bijvoorbeeld een jute variant. In de zomer heeft een laagpolig kleed de voorkeur omdat het soms flink warm kan worden in huis.

Lees ook

Wil je als eerste op de hoogte zijn van speciale aanbiedingen en trends?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang 5% korting

Hulp of advies nodig?

Kom langs in onze showroom in Elst of neem contact op!

Chat met ons

Stel je vraag!

Route naar Showroom

Ga naar Google Maps

Liviza Store Elst
Dorpsstraat 91
6661 EJ Elst (GLD)

Bij Liviza Interieur Groep verbinden we innovatie met vakmanschap om toonaangevend te blijven in de interieursector. Als krachtig collectief zijn we gespecialiseerd in het volledig transformeren van ruimtes en inspirerend meubilair, voor zowel binnen als buiten. Onze merken karakteriseren zich door een unieke mix van design, comfort en functionaliteit en zijn afgestemd op de ambities en wensen van onze klanten. Met een onderscheidend aanbod weten we het verschil te maken in onder andere kantoren, horeca, overheidsgebouwen en (vakantie-)woningen.

We nodigen je uit voor een nadere kennismaking in ons nieuwe kantoor, dat met een fitnessruimte, een levende showroom, een grand café en een luxe dakterras een duidelijk statement maakt over wie we zijn en waarvoor we staan. Wij zorgen voor een hapje en een drankje, en nemen je mee in onze visie op interieur.

Liviza Interieur Groep is een sterke combinatie bedrijven en exclusieve merken op het gebied van premium in- en outdoor meubilair, interieurbouw en totaalprojecten. Liviza staat voor hoogwaardige kwaliteit, volledige service en oprechte hospitality. We streven ernaar de onzichtbare maar onmisbare kracht te zijn die verbindt, inspireert en mensen samenbrengt. We willen alle ruimtes die in het teken staan van ontmoeten, samenzijn en (samen)werken transformeren tot omgevingen vol energie, sfeer en beleving. Met premium meubilair, maatwerk interieurbouw of projecten van A tot Z. Onze merken karakteriseren zich door een unieke mix van design, comfort en functionaliteit en zijn afgestemd op de ambities en wensen van onze klanten.

Met een no-nonsense aanpak en oprechte gastvrijheid zijn we daarnaast ook gewoon een hele fijne en betrouwbare partner, van begin tot eind. We hebben daarbij alles in huis om jou te voorzien van de juiste service. Of het nou gaat om enkel het leveren van premium meubilair aan de hand van jouw design, óf de volledige inrichting van A tot Z, met begeleiding door een ervaren projectmanager. We denken met je mee, adviseren en waar gewenst helpen we je met het ontwerp.  Liviza past zich aan en zet een stapje extra. Alles omdat we geloven dat de plekken waar ontmoeten, samenzijn en (samen)werken centraal staan moeten inspireren en verbinden.

We nodigen je van harte uit om in ontspannen sfeer uitgebreider kennis te maken. We ontvangen je daarvoor graag in ons gezellige grand café of op ons dakterras waar we je onze luxe buitenmeubelen kunnen presenteren. Met een hapje en een drankje vertellen onze adviseurs graag meer over alle mogelijkheden om je vervolgens rond te leiden in de showroom voor kantoor & hospitality meubilair.

5% korting? Schrijf je in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en gebruik de kortingscode in de mail op je eerst volgende bestelling.