Slaapkamer inspiratie: Tips voor het creëren van een bohemian slaapkamer

Slaapkamer-Liviza
Slaapkamer inspiratie

Tip van onze woonstylist

Maak een moodboard

Er zijn veel websites en tijdschriften waar je inspiratie vandaan kan halen. Veel meubels en decoratie zijn prachtig maar passen niet samen in een groter geheel. Door al je favoriete kleuren, meubels en decoratie samen te voegen op een moodboard krijg je snel een goed overzicht wat goed samen past en wat niet. Gebruik hier bijvoorbeeld Pinterest voor. 

Combineer en mix

Bohemian musthaves

Een hanglamp zorgt voor meer sfeer in jouw slaapkamer

Lampen gemaakt van natuurlijke duurzame materialen zijn helemaal ‘in’. Juist omdat de lampen gemaakt zijn van natuurlijke producten, straalt dat meteen veel warmte uit en geeft een gezellige sfeer aan jouw ruimte. Lampen van rotan met gaatjes, of lampen van zeegras laten het licht door wat een heel mooi effect geeft op de muur. Niet alleen het licht maar ook de schaduw die het geeft creëert een bijzondere sfeer.

Inspiratie voor in de slaapkamer

Hippe nachtkastjes voor naast je bed

Creëer je eigen plekje

Planten, planten en nog eens planten

Planten passen perfect in een bohemian stijl, net als in een botanisch interieur. Combineer verschillende soorten planten met elkaar. Of hang je planten op. Bijvoorbeeld in een macrame plantenhanger. Kies ook niet voor één plantenhanger maar hang meerdere planten op in een groepje. Meer boho dan dat wordt het niet. Daarnaast zijn planten in je interieur ook nog eens gezond. Planten verbeteren namelijk de kwaliteit van de lucht die je inademt en zorgt er voor dat je beter slaapt.

Dit mag niet ontbreken

Een spiegel laat elke ruimte groter lijken.

Tips en inspiratie nodig? Laat je inspireren

Of volg ons op Instagram!

Slaapkamer inspiratie

Gemiddeld slapen we 32 jaar van ons leven. De slaapkamer is dus een plek waar je heel veel tijd doorbrengt en waar je tot rust komt. Belangrijk dus dat je tevreden bent met hoe je slaapkamer ingericht is. Van unieke nachtkastjes tot houten bankjes die je voor het bed kan plaatsen. Liviza heeft een groot assortiment met meubels die geschikt zijn voor in de slaapkamer. Daarnaast is een slaapkamer ook niet compleet zonder accessoires. Bijvoorbeeld spiegels of hanglampen van zeegras, rotan of andere natuurlijke materialen mogen niet ontbreken in de slaapkamer. Ook wanddecoratie kan een echte toevoeging zijn aan je interieur. Voor een speels diepte-effect op je muur combineer je platte met diepe wanddecoratie en kies je voor verschillende formaten en kleurencombinaties. Wil jij je slaapkamer een echte boho uitstraling geven? Hang dan planten in macramé plantenhangers aan de muur.

Laat je inspireren door onze sfeerbeelden van en shop direct de juiste producten. Wij delen graag onze slaapkamer inspiratie en tips met jou. Met deze tips richt je je slaapkamer geheel in de bohemian stijl in.

 

De Liviza woonstijl

De woonstijl van Liviza is een mix van bohemian, Scandinavisch en botanisch. Toch heeft het assortiment de meeste kenmerken van een bohemian woonstijl door de unieke ontwerpen en bijzondere vondsten van materialen en producten over de hele wereld. Ieder meubel of materiaal heeft dan ook z’n eigen verhaal.                                                                    

Kijk ten slotte voor inspiratie eens op onze social kanalen: InstagramPinterest en Youtube.

5% korting? Schrijf je in

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en gebruik de kortingscode in de mail op je eerst volgende bestelling.